Help, ik heb pluizend en statisch haar!?

 krijg vaak de vraag van klanten:

-Wat kan ik nou toch doen tegen dit pluizige haar?

-Het is zo statisch ik kan er helemaal niks mee!

Weg met die knetterde truien en haar wat omhoog gaat staan!?

Het begint bij het kammen/borstelen van je haar. Zelf gebruik ik graag de borstel van Sibel. Deze bevat echt haar (wildzwijn) en witte nylon punten. Het fijne aan deze borstel vind ik, dat het doorkammen een stuk makkelijker gaat doormiddel van de nylon punten en het echte haar. Door deze combi breekt je haar niet af en kam je soepel door je haar waarbij toch alle klitten eruit gekamd worden. Doordat de borstel niet van synthetische producten zijn gemaakt (denk aan plastic of metaal) zal er ook minder snel een statische lading in het haar ontstaan.

statisch haar

Naast een goede borstel zijn producten ook erg belangrijk tegen pluizig en statisch haar. Als je haar pluizig en/of statisch is betekend dit gebrek aan vocht in het haar.

Gebruik een verzorgende Shampoo & Conditioner die bij jouw haartype past zodat het niet verzwaard of slap wordt.

Een masker op z’n tijd kan zeker geen kwaad om het weer even een boost te geven.

MIJN FAVORIET

Wij werken met de producten van Davines welke Sulfaat & Parabeen vrij zijn. Dit zorgt voor een intensieve verzorging voor mooi en glanzend haar.?De shampoo en conditioner die ik heel erg fijn vind is de OI van Davines.

statische haren

Om je haar nog extra te verzorgen na het wassen voordat je het gaat föhnen is de OI MILK. Deze helpt tegen pluis, geeft glans en beschermt ook meteen tegen de hitte van je föhn of stijltang.

pluizig haar

De OI OIL is mijn favoriet! Naast dat deze heerlijk ruikt haalt het net dat laatste pluis uit je haren en brengt extra vocht in het haar waardoor het haar er weer glansend en gezond uit ziet!!!

pluizige haren

TIP VAN KNIPPENDUSS:

BORSTELEN:

-Begin van onderaan rustig naar boven toe te borstelen.?Zeker niet andersom dan komen alle klitten onderaan en wordt het kam proces alleen maar moeilijker.

-Kam je conditioneer even goed door onder de douche zo verdeelt het product zich overal en wordt het borstelen daarna alleen maar makkelijker.

Leuk weetje:

De dikte van een mensenhaar is ongeveer 0,05 mm. Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust en tot de volgende blog!

Alle producten zijn te koop bij Knippenduss in de salon 

Femke Knippen Duss